It's not only about beads and beading. It's all about passion...

By: Beauty n The Beads

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 9-Oct-2007 10:30 Email | Share | Bookmark
Nak Raya Punya Pasal

Mula2 ingatkan Noor nak meniaga kain baju. Sekali bawak satu beg besar. Heran gak coz tak pernah2 Noor "berurusniaga" dengan akak. Rupa2nya dia baru lepas collect baju2 yg dihantar oleh tailor importnya. Datang bawak hajat, nak suruh make over baju2 dia.

Suka memang la suka, bila orang datang cari kita. Tapi dik, ni dah hari Selasa. Khamis akak dah cuti. Noor nak suruh jahit manik bukan 1 tapi sume2 baju dia! dah la kain chiffon Gulatis sumenye... Adus, akak x leh tamak. Kena ikut kemampuan gak. Dalam hati dah congak2 skang ni patutnya time nak siapkan baju adinda2ku. (baju sendiri lagi.... huhuhu)

Tapi tulah kan.... Tak sampai rasanya hati ni nak menghampakan bila Noor memujuk rayu. Last2, akak terangguk kepala untuk selai baju utama dia. Selai je tau, yang lain2 pasca cuti raya, K? (Kira OK la tu, nanti bole pakai time open house lak...)

Baju ni dah dijahit manik kat tangan dia...


tapi Noor kata tak cukup "naik" (Noor yang kata tu...)
so, Noor request kasi highlight bunga2an kat badan.... Tak pernah lagi akak bersengkang mata sampai terlelap Noor.... Mujur si Farish kejutkan.... Kalau tak....

Semalaman menghighlight bunga2 atas kain yg lembut, lembik tu.... Lepas sahur, sambung lagi...

Sekali esoknya bila tunjuk kat Noor, dia mintak tambah highlight kat tangan pulak coz katanya the body oredi overshadowed the tangans...

lagi satu malam

Alhamdulillah, bjaya gak menyiapkan. Tp, x sempat nak deliver personally to Noor coz gotta take half day in advance to settle personal errands.



Selamat Hari Raya Noor... kalau lepas cuti raya ni Noor datang bawak belen baju2 raya lagi, itu tandanya Noor suka! (suka ke?) Kalau x, kira bukan jodoh kita la... Moga Noor x serik ye!


Quote:
Cathy, sy x pakai kain putih pun aritu. x sempat nk pk (walaupun kain tu sbnrnya ada dlm simpanan) coz kena siapkan overnight. tp, bila pk2 blk kalau pakai kain putih tu, mcm lg byk keje nk kena buat. hmmm, nk kena refer to msdnoraini atau amoi nie....
Sarah, pls gimme ur email add. nnt blh sy bg quo


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net