It's not only about beads and beading. It's all about passion...

By: Beauty n The Beads

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 24-Feb-2008 00:07 Email | Share | Bookmark
FP Tutorial

A) How do I create a new group? (Bagaimana saya mereka Kumpulan Baru?)

Enter a new group name in the field under the Add Group title, and click on Add Group. (Sekiranya anda hendak mereka suatu kumpulan pautan, masukkan nama kumpulan yang baru dalam ruangan bertajuk "Add Group", dan klik "Add Group”)e.g Saya mahu mempunyai satu kumpulan bernama "Beadwork Collections". Langkah pertama ialah dengan memasukkan nama "Beadwork Collections" dalam ruangan tajuk di bawah "Add Group". Kemudian klik "Add Group". Begitulah seterusnya sekiranya anda ingin membuat beberapa kumpulan pautan2 yang lain.

B) How do I add my favorite links? (Bagaimana saya membuat Pautan Kegemaran)
Click on the Settings link on the menu bar (Klik pautan "Settings" pada bar menu)Click on Links (Klik "Links")Enter your favorite links in the entry fields under the Add Link title (Masukkan pautan2 kegemaran anda dalam ruang di bawah tajuk "Add Link")e.g. Saya ingin menjadikan entry Rafflesia sebagai link di bawah kumpulan “Beadwork Collections“, maka, saya masukkan http://beautynthebeads.fotopages.com/?entry=1460814 yang diambil dari sini:ke dalam ruangan "url" dan pastikan "Group"nya ialah "Beadwork Collections" sebelum menekan butang "Add Link" (sekiranya anda tidak memilih Group yang betul, "Favourite Link" tersebut akan termasuk dalam Group yang lain dan begitulah sebaliknya)

Click on Add Link (Klik "Add Link")*You may want to check other FP's tips n tricks by browsing thru the Discussion Forum (under the Community subfolder) in the FP's homepage.

Selamat mencuba!

Quote:
Tips yang tak seberapa ini adalah sebagai memenuhi permintaan sahabat2. Selama ini saya berikan hanya kepada individu yang bertanya. Tetapi memandangkan semakin ramai yg mengajukan soalan yang serupa (Frequently Asked Questions), jadi saya kira buatkan satu entri khusus seperti ini lebih memudahkan & menjimatkan masa selain dapat juga berkongsi dengan mereka2 yang segan nak bertanya...

Kepada anda yang mengetahui tips yang lebih tepat dan mudah, sudilah kiranya berkongsi ilmu ~ sampaikanlah walau sebaris ayat.

Semoga kita dapat sama2 berkongsi ilmu di samping menjalinkan ukhuwah. Setiap yang benar & elok itu datangnya daripada Dia, yang khilaf itu adalah diriku sendiri adanya.... Wallahu'alam.


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net